Harmonics voor organisatieontwikkeling

Een sociaal platform is veel meer dan een leuke tool om informatie te organiseren en gesprekken op gang te brengen. Het sociale gaat over ons als mensen en ons gedrag. 

Winkwaves Harmonics is een instrument dat (ander) gedrag kan faciliteren en stimuleren. En zo organisaties van binnenuit kan versterken, veranderen, en ook de wendbaarheid en het leervermogen kan vergroten. 

Harmonics voor organisatieontwikkeling

Wisselwerking tussen drie niveaus

Omdat wij hier in geloven, ontwerpen we Winkwaves Harmonics voor de wisselwerking tussen drie niveaus waarop een sociaal platform werkt:

  • Het individuele niveau, waar je als individuele mens vooral op zoek bent naar gemak, genot, gewin. Goed gefaciliteerd je werk kunnen doen. Makkelijk dingen kunnen vinden, weten wat er speelt, even snel iets delen.
  • Het verbindende sociale niveau, waar je samen in gesprek gaat. Waar je kennis deelt, vragen stelt, en ideeën bespreekt. Volgbaar gaat werken #workingoutloud. Samen betekenis geeft. Leert. Elkaar versterkt. 
  • Het leiding- en richtinggevende niveau. Waar je het sociale platform inzet om mensen (op een andere manier) te verbinden. Met elkaar, de organisatie en de strategie. Of om zelfsturende teams te faciliteren. Een fusie te ondersteunen. Of gewoon om het leervermogen en de wendbaarheid van de organisatie te vergroten.

Als je zo kijkt naar Winkwaves Harmonics, wordt het veel meer dan alleen een intranet. Een digitale werkplek. Een online communicatieomgeving. Dan wordt het een strategisch instrument om je organisatieambities te bereiken in een steeds veranderende wereld.

Wij kunnen het je wel vertellen, maar onze klanten kunnen dat veel beter. We brengen je graag met ze in contact. Of bekijk de praktijkverhalen, download de whitepaper 'ROI, de Return on Intranet' of vraag direct een demo bij ons aan.

Zelfsturende teams ondersteunen en een fusie faciliteren bij Spirit

Spirit was één van de eerste organisaties die radicaal het roer omgooide en overstapte op zelfsturende teams. Het s!S - Sociaal intranet Spirit - vormde de nieuwe ruggengraat van de organisatie om werk te faciliteren, professionals te verbinden en de nieuwe organisatievorm mogelijk te maken. Bij de recente fusie met De Bascule groeide het sociale intranet ook mee. Het hielp het fusieproces van verbinding tot de nieuwe organisatie Levvel te faciliteren. 

Garage2020 - een initiatief van Spirit - organiseert ook radicaal anders. Garage2020 heeft de ambitie om de jeugdzorg uiteindelijk overbodig te maken. Ook hierin speelt Winkwaves Harmonics een rol. 

Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.