De ROI van een sociaal intranet

Rene
Oprichter en CEO

Deel

Een modern intranet is sociaal, mobiel en ondersteunt in het dagelijkse werk. Zo’n modern intranet wordt een ‘sociaal intranet’ genoemd. Waarom zou je investeren om een bestaand intranet te vervangen door zo’n sociaal intranet? 

Om allereerst een beeld te geven wat een sociaal intranet is en hoe het mensen en organisaties op een waardevolle manier ondersteunt, neem ik je een dag mee in het leven van Meike. Zij werkt als teamcoach bij een middelgrote organisatie, waar al een tijdje gebruik wordt gemaakt van een sociaal intranet. Het intranet helpt haar de dag goed te starten en te werken zonder afhankelijk te zijn van uren of muren. Meike werkt verbonden samen, in haar team en in projecten, over grenzen van de organisatie heen.

Vervolgens bespreek ik hoe je de Return On Intranet kunt realiseren op een drietal niveaus. Operationeel, als nieuw intranet en mobiele werkplek, levert het sociale intranet je een ROI van 26% op. Een veel grotere ROI behaal je als je niet alleen een nieuw platform neerzet maar ook actief op een andere manier met elkaar kennis gaat delen en samen gaat werken. Het sociaal maken van het intranet levert de hoogste ROI op als je het op strategisch niveau inzet als ‘ruggengraat voor wendbaar organiseren’. Daarmee sluit het mooi aan op de tendens van zelfsturing en op het in hun kracht zetten van professionals. Ik hoop dat het lezen je inspireert en houvast geeft voor je eigen plannen en ambities met een sociaal intranet!

Meer weten?

Lees verder in de whitepaper.


Ook interessant

Begin de dag goed met CuraNet
sociaal intranet zorg
Air France-KLM: social collaboration software in de kern van het werk
community commercieel
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.