Praktijkverhaal

WijkLink: online community om onderwijs, professionals en gemeentes te verbinden

Milou
Consultant

Deel

Samen bereik je meer dan alleen

Kennis en ervaringen uitwisselen: dat is het gemeenschappelijke doel waar Saxion en zeven verschillende thuiszorginstellingen aan samen werken. Hieruit komt WijkLink Oost voort, hét platform voor de wijkverpleegkundigen, docenten en studenten in Oost-Nederland. De plek waar mensen uit zorg en welzijn hun kennis, expertise en ervaringen delen en elkaar inspireren. Van student tot professional tot docent. Het uitgangspunt: samen bereik je meer dan alleen.

Platform voor samen werken

WijkLink Oost, een platform op basis van Winkwaves Harmonics, is sinds 8 maart 2016 live. Het is een informele ontmoetingsplek voor mensen uit het werkveld, studenten, alumni, docenten en lectoren. Met het platform hopen de deelnemende partijen en duurzame bijdrage te leveren aan het professionaliseren van wijkverpleegkundigen en docenten.

Op basis van vooronderzoek naar de interesses en behoefte binnen de verschillende doelgroepen is het platform ingericht voor vier samenwerkingsthema's: Opleiding en werkveld, Zorginnovatie, Eigen regie, en Professionele ontwikkeling. Binnen deze thema's worden de deelnemers getriggerd om nieuws en ontwikkelingen over dit onderwerp met elkaar te delen, ervaringen te delen en vragen gerelateerd aan dit onderwerp te stellen.

De implementatie en lancering

In februari 2016 begon het snelkooktraject om WijkLink met een aantrekkelijke huisstijl, volledig ingericht en gebruiksklaar te hebben. De lanceerdatum was namelijk al bekend waardoor er slechts een maand de tijd was om alles neer te zetten. Dankzij een strakke planning, een goede samenwerking en een fantastische groep ambassadeurs kon het netwerk worden gelanceerd op de geplande themadag in Saxion Enschede.

Het netwerk werd gelanceerd met een demonstratie van WijkLink waarna er interessante lezingen waren op het gebied van wijkverpleging. De feestelijke dag werd afgesloten met een netwerkborrel en een hoop positieve reacties op het platform. Binnen een paar maanden waren er al bijna 350 leden aangesloten en kwamen de eerste (kennis)uitwisselingen op gang.

Authentiek en actueel onderwijs met WijkLink

"Samen met en van elkaar leren. In een voor studenten, docenten én werkveld open en gemakkelijk toegankelijke omgeving: zowel virtueel als ‘in het echt’. Dat is wat de Academie Gezondheidszorg (AGZ) in de praktijk brengt met CARION. Het is een leeromgeving die het leerproces van studenten zowel online als offline ondersteunt én die het mogelijk maakt voor het werkveld vragen te stellen en informatie te delen."

Bekijk de video over het digitale leernetwerk WijkLink:


Ook interessant

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief
community branchevereniging zorg
Grenzeloos elkaar vinden via sociaal intranet OIDOSplein
sociaal intranet zorg
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.