Praktijkverhaal

Sociaal intranet voor De Hartekamp Groep

Madeleine
Communication professional

Deel

In drie weken live met sociaal intranet

Als iemand zegt nietes, zeggen ze bij De Hartekamp Groep wellis. Dat geldt voor de manier waarop zij zorg leveren aan mensen met een beperking. En ook voor het neerzetten van een waardevol sociaal intranet ten tijde van de coronacrisis. Binnen drie weken stond het platform al live. Hun nieuwe sociaal intranet heet dan ook Wel!is. Wel!is is een plek voor ontmoeten, delen en vragen. En een plek waar je toegang vindt tot de dagelijkse systemen.

Werken aan een goed leven

Elke dag zo goed mogelijk. Onder dat motto helpt De Hartekamp Groep mensen om het leven te leiden dat ze zelf voor ogen hebben. Midden in de samenleving, voor mensen met een beperking. Om de 1800 medewerkers beter met elkaar te verbinden, kennis te laten delen en te faciliteren in hun werk, was er behoefte aan een sociaal intranet. Getriggerd door de coronacrisis kwam deze oriëntatie in een stroomversnelling.

Eigenwijs?

De naam Wel!is kan doen vermoeden dat De Hartekamp Groep een tikkeltje eigenwijs is. Maar is dat ook zo? Misschien! Toch komen ze er naar eigen zeggen ver mee. Juist door te kijken wat wel kan. Een belangrijk criterium was dat er binnen drie weken een basis voor een online platform was neergezet. Onder andere om ervoor te zorgen dat de informatiestromen over de coronamaatregelen via dat platform verlopen. Aanpoten dus. Zowel voor De Hartekamp Groep zelf, als voor ons. Maar ... het is gelukt!

Wat kan er nog meer

De basis is gelegd. Te beginnen bij een warm welkom op het platform. De informatie die nodig is voor het werk is makkelijk te vinden. En medewerkers kunnen elkaar makkelijk vinden. Daarnaast is er ook veel energie gestoken in informatie over het gebruik van platform. Er zijn - op eigen initiatief - ook al verschillende groepen gestart. Zoals informatiegroepen en voor teamtaken.

En nu? Nu deze basis staat, kan dit intranet steeds verder doorgroeien. Om zo De Hartekamp Groep steeds verder te helpen om elke dag zo goed mogelijk te maken. Wij zijn er trots op om daar met deze fijne - en eigenwijze? - club aan samen te mogen werken.Ook interessant

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief
community branchevereniging zorg
Grenzeloos elkaar vinden via sociaal intranet OIDOSplein
sociaal intranet zorg
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.