Whitepaper

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief

Madeleine
Communicatieprofessional

Deel

Profportaal Zorg is een coöperatie met een missie: professionals in de zorg versterken. Dat doet zij door L&D-professionals uit zorgorganisaties samen te brengen, en het faciliteren van kennis delen en cocreëren. Bij de coöperatie zijn ruim tachtig zorgorganisaties uit het hele land aangesloten. Hoe organiseer je de verbinding en het delen van kennis voor alle leden? Via het gelijknamige communityplatform Profportaal Zorg: de plek voor het ontmoeten en verbinden van bijna zeshonderd actieve L&D-collega’s. 

Kracht en waarde van community

"Het platform is geen doel, maar een middel om het doel te verwezenlijken. Het is het vehikel waarmee we ons doel kunnen ondersteunen", aldus Cathrien Simon Thomas, innovatie- en productmanager bij Profportaal Zorg. Het doel is om de interactie bij leden te stimuleren. Leden die zijn aangesloten bij Profportaal Zorg zijn zorgorganisaties uit alle branches en uit het hele land. Organisaties waarvan het niet vanzelfsprekend is dat ze bij elkaar komen op thema’s of vraagstukken die hen allen aangaan, maar die elkaar wel kunnen versterken en verder kunnen helpen. Het platform biedt hun de mogelijkheid om elkaar te vinden en makkelijk te communiceren met elkaar. De leden kunnen elkaar bijvoorbeeld vragen stellen over het opzetten van een opleiding en het delen en cocreëren van (opleidings)materialen. Leden vinden elkaar op thema’s en delen expertise en ervaringen in online sessies via het community platform. Daarnaast biedt het platform voor de coöperatie zelf de mogelijkheid om leden te informeren over activiteiten georganiseerd voor leden of om initiatieven, met samenwerkingspartners, onder de aandacht te brengen. 

"Na de lancering van het platform bleek dat dit precies is wat de leden nodig hebben", licht Bas Frederiks, regiomanager bij Profportaal Zorg, toe. "Dit was op het platform te zien aan de enorme stroom van nieuwe leden en geplaatste berichten." Voor communitylid en eindgebruiker Marlies van den Munckhof, Adviseur L&D bij VieCuri Medisch Centrum, is het platform een geweldig hulpmiddel: "De community is een levendig netwerk waar je naar behoefte uit kunt putten, het is halen en brengen. Er is geen drempel om te delen en je hebt een gezicht bij de leden. Je ziet ook dat vanuit de organisatie van Profportaal Zorg actief met de online community wordt omgegaan." Zo heeft een van de regiomanagers een opleidingsplan opgesteld voor de herimplementatie van een belangrijk informatiesysteem in de zorg. Dit plan heeft ze gedeeld op het platform. Marlies: "Dit was ontzettend waardevol voor de community. Alle leden kunnen uit dit plan putten en voor toelichting kun je elkaar online treffen."

Verder lezen?

Lees verder in de whitepaper.

Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.