Praktijkverhaal

Radicaal anders organiseren met Harmonics

Madeleine
Communication professional

Deel

Garage2020 is een initiatief van jeugdzorgorganisatie Spirit - nu Levvel. Garage2020 heeft de ambitie om de jeugdzorg uiteindelijk overbodig te maken, door ideeën en oplossingen voor problemen te vinden die bijdragen aan een kansrijk leven. Winkwaves houdt wel van radicaal anders organiseren en we ondersteunen de Garages met plezier door het bieden van onze social enterprise software Harmonics voor het online kennis delen en samenwerken.

De naam komt van de eerste Garage in Amsterdam (020) en verwijst naar de toekomst. Met drie Garages in Nederland in 2017, werken zorgprofessionals samen met design thinkers en data scientists om dit doel te bereiken. Na de geboorte van Garage2020 is in 2018 ook in Brabant de missie gestart tot radicale innovatie van de jeugdzorg.

undefined

Stoutmoedig toekomst ontwerpen

Vanuit de belevingswereld van ouders, jongeren en kinderen ontwerpt Garage2020 slimme oplossingen ontwerpt oplossingen voor concrete problemen die kinderen, jongeren en hun omgeving ervaren. Dit doen ze vanuit verschillende expertises én met de mensen waar het om gaat. Deze slimme oplossingen hebben als doel bij te dragen aan een kansrijk(er) leven voor kinderen en hun gezinnen.

Zo helpt de zelfhulp-app G-Moji jongeren inzicht te krijgen in hun eigen emoties, om zo te voorkomen dat de jongeren ergere psychische klachten ontwikkelen. Het interactieve spel De kat is kwijt stimuleert positieve verbindingen binnen pleeggezinnen. Het daagt uit emoties te herkennen en ermee te leren omgaan. De Monnie App helpt jongeren bij het makkelijker betalen van rekeningen, waarbij ze worden aangesproken vanuit hun eigen taal en leefwereld. Lees op hun website meer over de innovaties van Garage2020.

Awards voor Garage2020

Goed bezig, die Garageleden van Garage2020! Op 16 januari 2020 wonnen zij de vakjuryprijs voor de meest briljant mislukte zorginnovatie. Huh? Mislukt, maar wel goed bezig? Jazeker! De missie van Garage2020 was om de jeugdzorg in 2020 overbodig te maken. Dat is helaas niet gelukt. Wat wel is gelukt, is het zogenoemde garage-denken onder de aandacht te brengen.

Op 20 oktober van datzelfde jaar wonnen ze - samen met Afdeling Buitengewone zaken - met hun MONNIE-app de Dutch Design Award in de categorie Service & Systems. ‘Afdeling Buitengewone Zaken en Garage2020 pakken met MONNIE de prijs, dankzij een steengoed concept, een uitstekend gekozen naam en onmiskenbare impact,’ aldus de jury.

undefined


Ook interessant

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief
community branchevereniging zorg
Grenzeloos elkaar vinden via sociaal intranet OIDOSplein
sociaal intranet zorg
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.