Whitepaper

Volgbaar intelligent en lerend werken

Rene
Oprichter en CEO

Deel

Zou het niet mooi zijn als je als organisatie alle kennis en ervaring die je in de loop der jaren hebt opgedaan ook daadwerkelijk kunt inzetten om je klanten beter te helpen? Ondanks dat iedereen gevoelsmatig het belang van kennis en kennis delen direct begrijpt, wil het met kennismanagement maar niet vlotten. Wat weerhoudt ons daarvan? Hoe komen we wel tot een lerende en lenige organisatie?

DE TIJD VAN INEFFICIËNTE TRADITIE

Het opslaan en terugvinden van kennis in systemen blijkt in de praktijk lastiger dan misschien zou verwachten. Dit komt deels door de ongrijpbare aard van kennis zelf. Kennis is dynamisch, subjectief en afhankelijk van de context. Kennis kan moeilijk losgekoppeld worden van de personen en contexten waarbinnen de kennis is ontwikkeld, waardoor het vastleggen en overdragen van kennis niet alleen praktisch gezien, maar ook theoretisch gezien een grote uitdaging is.

Toch is dit wel wat met traditionele kennis- managementomgevingen werd geprobeerd. Experts werden gevraagd om vooraf na te denken over alle mogelijke situaties die eventueel ooit voor zouden kunnen komen, om vervolgens voor al die situaties de dan benodigde kennis zo objectief en context- loos mogelijk te beschrijven. Deze kennis- organisatievorm is vrij inefficiënt, omdat voor veel vraagstukken die nooit voor zullen komen toch ‘kennis wordt georganiseerd’.


Verder lezen?

Download de whitepaper!

Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.