Whitepaper

Het geheim van een levendig sociaal intranet in de zorg

Rene
Oprichter en CEO

Deel

Reinier de Graaf in Delft, het oudste ziekenhuis van Nederland, wil het meest verbonden ziekenhuis van Nederland zijn. Dat bereiken we onder meer door onze medewerkers te verbinden via een sociaal intranet. Anders dan een ‘traditioneel’ intranet is een sociaal intranet veel minder gericht op zenden van informatie en veel meer op delen, reageren, samenwerken en borgen van kennis en ervaring. In mei 2013 startte Reinier de Graaf met ReinierNet, een sociaal intranet gebouwd met social enterprise software Harmonics van Winkwaves. Sinds de lancering zien we het steeds levendiger en interactiever worden.

Werken vanuit een visie

Voor topklinisch ziekenhuis Reinier de Graaf is het zoeken van de verbinding belangrijk. Zo belangrijk dat het als missie op onze website staat: "Verbondenheid in een ziekenhuis leidt tot betere zorg en snellere, betere resultaten. Door te werken vanuit een dieper begrip van en gevoel voor elkaar, ontstaat meer samenhang in de zorg, een prettiger verblijf en meer werkplezier." Maar hoe realiseer je als organisatie van ruim drieduizend professionals een dergelijk ambitieuze doelstelling?

Een belangrijke manier om die verbinding te realiseren, zagen we in de invoering van een (sociaal) intranet, een interactieve en dynamische omgeving van en voor mensen. Dit biedt een plek waar mensen kunnen kennis delen en samenwerken. Waardoor iedere afdeling kan voortborduren op resultaten en ervaringen die elders in het ziekenhuis bereikt zijn.

Verder lezen?

Download de whitepaper!

Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.