Blog

Minder e-mail bij Mobiel.nl met sociaal intranet Smart

Milou
Consultant

Deel

Op Hét Nationaal Intranetsymposium staat het sociale intranet SMART van Mobiel.nl op het programma, en niet voor niets. Volgens Kim van Leeuwen, projectmanager en product owner, wordt het platform goed gebruikt en reageren de medewerkers positief: “Men gebruikt het platform echt. Er worden nu ook veel minder mails rondgestuurd. Ikzelf ontvang vrijwel geen e-mails meer van collega’s.”

Over Mobiel.nl

Op Mobiel.nl maken klanten zelf de keuze voor een abonnement met smartphone, nieuwe telefoon of sim only-abonnement. Het bedrijf bedient zo’n 10 procent van de consumentenmarkt met een breed aanbod van nagenoeg alle providers en toestellen. Omdat er met veel verschillende partijen wordt samengewerkt, ontvangen de ongeveer 130 medewerkers van Mobiel.nl veel informatie over bijvoorbeeld acties, bundels en toestellen.

Vroeger gebeurde dat per e-mail. Kim van Leeuwen, projectmanager en product owner: “Ontvingen wij een mail van een provider met bundel- of prijswijzigingen, dan stuurden we vervolgens minimaal drie mails naar teamleiders binnen de organisatie. Zij gaven dat dan weer per e-mail door aan hun teams. Door de komst van Smart, ons sociaal intranet, gaat dat veel eenvoudiger. Nu worden nieuwe acties en providerwijzigingen daar gepost. Het platform is dus essentieel voor het primaire proces.”

Over sociaal intranet Smart

Sinds het gebruik van het platform wordt er bijna niet meer gemaild. Maar bovenal is het een toevoeging omdat de betrokkenheid binnen de organisatie veel groter is geworden. Zo zijn bedrijfsdoelstellingen terug te vinden op het platform en weten ze ook op de operationele afdelingen wat er speelt. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld targets en statistieken zien over het aantal orders dat is geplaatst. Kim: “We werken samen aan dezelfde doelen; daarom is het goed om dit soort zaken te delen. Het zorgt voor meer betrokkenheid bij de organisatie.”

Lees meer over Smart in het praktijkverhaal Sociaal intranet voor Mobiel.nl.Ook interessant

6 tips voor een actieve online community
communitymanagement tips
Harmonizer & Harmonics: can't go wrong
samen werken samenwerkingspartner
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.