Blog

Sociaal intranet voor MEE Zuid-Holland Noord

Milou
Consultant

Deel

MEE Zuid-Holland Noord (MEE ZHN) helpt mensen met een beperking naar een samenleving waarin iedereen meedoet. Een andere manier van organiseren maakt dat MEE ZHN hier in 2014 een nieuwe manier van werken bij zocht. Tijdens het Winkwaves zorgseminar maakten wij kennis met deze zorgorganisatie. Eén april is het sociaal intranet deelmee.net op basis van Harmonics organisatiebreed gelanceerd.

Verandering in de zorg

Reorganisaties, bezuinigingen, banen die verdwijnen of een ander besturingsmodel. Met de verschuiving van de zorg naar gemeenten is dit genoeg reden voor organisaties om werk anders te organiseren. Ze kiezen daarbij steeds vaker voor een digitaal platform om de verandering te ondersteunen. Zo ook MEE ZHN. Na de decentralisatie is MEE ZHN met circa 400 werknemers versnipperd over 5 regio's in de wijkteams van de gemeenten.

Zelfstandiger organiseren

Waar het voorgaande intranet vooral statisch was en zendgericht werd ingezet, faciliteert het nieuwe sociale intranet de werknemers om steeds autonomer en zelfstandiger te werken. Rob van Berkel, communicatieadviseur MEE ZHN ziet een sociaal intranet "als middel om samenhang te brengen binnen de organisatie. Met name in efficiënter werken en verbinden van medewerkers zijn de kansen voor het sociaal intranet zichtbaar." Het platform dient daarom onder andere als portal naar andere interne systemen. Zowel decentraal als landelijk. Ook is er een integratie met het huidige document management systeem gerealiseerd.


Ook interessant

6 tips voor een actieve online community
communitymanagement tips
Harmonizer & Harmonics: can't go wrong
samen werken samenwerkingspartner
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.