Blog

Winkwaves verbindt en versterkt op #intra18

Milou
Consultant

Deel

Verbinden, dat vinden wij van Winkwaves het leukste om te doen en helemaal in de categorie: Working Out Loud. Gewapend met draden WOL en een bord vol pijlers voor een waardevol sociaal intranet vroegen wij de bezoekers om hun top 10 pijlers met elkaar te verbinden. Dit leverde een ingewikkeld en dynamisch plaatje op aan het einde van de dag. 

René Jansen en Guido Pater pakten het podium tijdens de break-out sessies. Voor een volle zaal vertelde René over een sociaal Intranet als spiegel van de organisatie en motor voor verandering. En werden de tips & tricks van Guido rondom de opzet van een sociaal intranet binnen de dynamische wereld van een ambulancedienst met enthousiasme ontvangen. Onderstaand een impressie voor hen die er niet bij waren en zij die er geen genoeg van kunnen krijgen.

Welke 10 pijlers maken jouw sociaal intranet waardevol?

Tijdens het Congres Intranet namen we de proef op de som en startten een sociaal experiment door bezoekers letterlijk 10 pijlers met elkaar te laten verbinden. Door bezoekers te vragen een draadje WOL langs de meest waardevolle pijlers te wikkelen ontstond een dynamische wirwar van verschillende kleuren draadjes. 

Wie tijdens het Congres Intranet (#intra18) onze stand heeft bezocht, heeft gezien dat vele verschillende pijlers met elkaar verbonden zijn. Wij vonden het dan ook een mooie en inspirerende manier om doordacht met een sociaal intranet bezig te zijn en het eindresultaat mag er wezen!

Working Out Loud

Sociaal intranet: spiegel van de organisatie en motor van verandering

"Vanuit mijn perspectief bestaat de organisatie eigenlijk niet, maar dat is best lastig want je werkt er wel voor" René. Door de inzet van het platform ontstaan er veranderingen binnen een organisatie, maar een organisatie is niet tastbaar, je kunt het niet vastpakken. Hoe helpt Working Out Loud bij het creëren van een spiegel voor jouw organisatie? "Het is heel erg lastig als jij als zender altijd bepaald voor wie een bericht precies bedoelt is." René maakte onder andere de vergelijking tussen een mail gericht aan één specifieke collega en een bericht op een sociaal intranet waar collega's toegang tot hebben. Door actiever kennis te delen, volgbaar samen te werken en proactief bij te dragen aan een sociaal intranet weet je wat er speelt binnen de organisatie. Zo wordt het een spiegel van de organisatie.

Het succes van 'Ambuplein'

"Zijn jullie benieuwd naar de resultaten die het platform de organisatie en individuele medewerker heeft opgeleverd?" begon Guido Pater zijn sessie. Op een speelse manier nam hij iedereen mee in het verandertraject dat hij als projectleider bij RAV IJsselland heeft ingezet. Hij ging onder ander in op de belangrijke rol van het MT tijdens het traject. Mede door bewustzijn te creëren bij het MT is het platform een groot succes. 

Inmiddels is Ambuplein zijn "start-up"-fase ontgroeid en is het platform elke dag van toegevoegde waarde bij het werk van een ambulance professional. Het sociale intranet van Ambulance IJsselland heeft gezorgd voor meer onderlinge interactie, kennisdelen en dialoog. Lees er meer over in het praktijkverhaal Sociaal intranet voor Ambulance IJsselland

Working Out Loud met Winkwaves Harmonics

Wat betekent Working Out Loud voor jou? Peter Staal van Bind en René Jansen van Winkwaves gingen hierover online in gesprek. Ze bespraken de voorbeelden en voordelen die ze zien. En waar de uitdagingen liggen. Lees er meer over in onze whitepaper Working Out Loud.

Bekijk de aftermovie van het congres


Ook interessant

6 tips voor een actieve online community
communitymanagement tips
Harmonizer & Harmonics: can't go wrong
samen werken samenwerkingspartner
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.