Blog

Garage2020 wint Dutch Design Award 2020

Madeleine
Communication professional

Deel

En de winnaar is ... Afdeling Buitengewone Zaken X Garage2020 met hun project MONNIE!

Voor wie ze nog niet kent: Garage2020 ontwerpt oplossingen voor concrete problemen die kinderen, jongeren en hun omgeving ervaren. En gister wonnen ze - samen met Afdeling Buitengewone zaken - met hun MONNIE-app de Dutch Design Award in de categorie Service & Systems. ‘Afdeling Buitengewone Zaken en Garage2020 pakken met MONNIE de prijs, dankzij een steengoed concept, een uitstekend gekozen naam en onmiskenbare impact,’ aldus de jury.

De ambitie van Garage2020 was om in 2020 ‘de jeugdhulp overbodig te maken’. Dat is niet gelukt, sterker nog, de vraag naar jeugdhulp is de afgelopen jaren toegenomen. Daarom is hun missie actueler dan ooit en gaan ze door: stoutmoedig toekomst ontwerpen met de jeugd! En met deze overwinning zet Garage2020 - wederom - een stap in de goede richting. #trots

Het project

Vijftien procent van de jongeren heeft een schuld. Slepende incassotrajecten staan hun ontwikkeling en gezondheid in de weg. Stichting Enver biedt deze jongeren begeleiding en zag dat ze vaak wel willen, maar niet kunnen betalen. Het traditionele systeem van boetes en zich opstapelende incassokosten staat een oplossing vaak in de weg.

Afdeling Buitengewone Zaken en Garage2020 ontwikkelden samen met het Albeda in Rotterdam een meer persoonlijke en sociale benadering. De MONNIE-app helpt jongeren bij het makkelijker betalen van hun rekeningen en het wegwerken van achterstanden. Bovendien maakt MONNIE schuldeisers zelf medeverantwoordelijk voor het voorkomen van problematische schulden.

Commissie

Probleem, actie, impact: MONNIE biedt een digitale oplossing voor de zeer taaie problematiek waar jongeren met schulden mee kampen. De MONNIE-app richt zich op de preventiekant, waar de echte winst behaald kan worden. Afdeling Buitengewone Zaken ontwierp een ijzersterk concept en Garage2020 weet steeds meer stakeholders te overtuigen aan te sluiten bij deze aanpak.

De pilot met het Albeda College zorgt ervoor dat MONNIE daadwerkelijk aansluiting vindt bij de doelgroep. De commissie geeft minpunten voor de vormgeving en esthetiek, die een stuk sterker had gemogen. Het is echter de holistische aanpak die van MONNIE een uitblinker maakt; dit is servicedesign pur sang.Ook interessant

6 tips voor een actieve online community
communitymanagement tips
Harmonizer & Harmonics: can't go wrong
samen werken samenwerkingspartner
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.