Blog

Garage2020 wint Briljante Mislukkingen Award 2020

Madeleine
Communication professional

Deel

Goed bezig, die Garageleden van Garage2020! Op 16 januari wonnen zij de vakjuryprijs voor de meest briljant mislukte zorginnovatie. Huh? Mislukt, maar wel goed bezig? Jazeker! De missie van Garage2020 was om de jeugdzorg in 2020 overbodig te maken. Dat is helaas niet gelukt. Wat wel is gelukt, is het zogenoemde garage-denken onder de aandacht te brengen.

G-Moji app

Garage2020 ontwikkelt alternatieven voor de huidige jeugdhulp. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld met de G-Moji app. Een zelfhulp-app in ontwikkeling die jongeren met psychische problemen wil helpen hun emoties zichtbaar te maken. Hoe dat werkt, wordt uitgelegd op deze website. Leuk om te weten: deze app was vorig jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs.

Extra teamlid

Een ander voorbeeld: Extra teamlid, om uithuisplaatsing van kinderen zoveel mogelijk te voorkomen. Het is een spelbord en applicatie dat professionals en ouders helpt in te schatten welke hulp nodig is. Een combinatie van spel en data-analyse. Hoe het precies werkt, kun je hier teruglezen. Ook leuk om te weten: Extra Teamlid ontving vorig jaar twee keer een Gouden SpinAward.

Een betere wereld begint bij ...

Minder jeugdhulp. Of in dit geval eigenlijk: geen jeugdhulp. Daar zijn we waarschijnlijk voorlopig nog niet. Maar wat een fijn idee is het dat er zoiets bestaat als Garage2020. Net even een stap verder voor de jeugd. Of eigenlijk een stap in een misschien onverwachte richting. Namelijk de richting van design thinking en tech. Hoe cool, en vooral bijzonder, is dat?! Doe jij ook mee?


Ook interessant

6 tips voor een actieve online community
communitymanagement tips
Harmonizer & Harmonics: can't go wrong
samen werken samenwerkingspartner
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.