Blog

Digitale ontmoetingsplek voor Andere Handen Community

Milou
Consultant

Deel

Een digitale ontmoetingsplek waar zorgmedewerkers van en met elkaar kunnen leren. Vanuit dit ideaal is Monique van Doorn eind 2012 gestart met het initiatief van Andere Handen Community (AHC), "We wilden anders met elkaar omgaan en daar was nog geen recept voor."

Marktplaats voor individuele expertise

Bij het zoeken naar het juiste platform werd gedacht aan een marktplaats voor individuele expertise. De community moest zowel open als gesloten kunnen zijn en zeggenschap van het individu faciliteren. Ook 'wederkerigheid' stond bovenaan het wensenlijstje. Monique: "Er gebeurt iets als je op een andere manier met elkaar gaat praten". Dat blijkt ook uit het groeiend aantal deelnemers en participerende organisaties. AHC begon november 2012 met 20 deelnemers, telt er hedendaags 1500 met uitzicht op 5000.

Verbinden is een werkwoord

Het werkwoord 'verbinden' is binnen AHC op verschillende lagen van toepassing. Monique "Als je iets deelt wordt het meer, dus wees er niet zo bang voor". Met communitymanagement wordt daarom de dialoog niet alleen binnen de organisaties gestimuleerd, ook tussen de organisaties is de dialoog in volle gang en neemt dit groeiende netwerk van zorginstellingen en individuen ook de vorm aan van organisatie-overstijgend samenwerken en leren.

Dit vraagt dagelijks communitymanagement: bezig zijn op de achtergrond (leestips versturen, 1op1 chats), maar ook zichtbaar zijn op de tijdlijn (verbindingen leggen, complimenteren, activeren, inspireren). Het beheren van groepen, de entreepagina, contentplanning en technische zaken tellen dan allemaal mee.

Social interview met Marloes Eenhuizen, communitymanager bij Andere Handen in de zorg

Andere Handen community vormt de kern van een programma om de zorg anders te organiseren. Organisaties kunnen hierop aansluiten om intern te onderzoeken op welke wijze zij de zorg anders kunnen organiseren. De kunst is om organisaties niet alleen intern met elkaar in gesprek te brengen, maar ook over grenzen heen. In dit social interview met Marloes Eenhuizen bieden de antwoorden van Marloes inzicht in een wel heel bijzonder opgezet "sociaal intranet" in de zorg.
Ook interessant

6 tips voor een actieve online community
communitymanagement tips
Harmonizer & Harmonics: can't go wrong
samen werken samenwerkingspartner
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.