Whitepaper

Leer van de ervaringen van de Rijks Innovatie Community

Madeleine
Communication professional

Deel

De community die uitnodigt tot verbinden en samen innoveren

Innoveren doe je samen. Zo luidt het motto van de Rijks Innovatie Community, opgericht voor en door medewerkers van de Rijksoverheid. Het doel van de community is om kennisuitwisseling en samenwerking rond innovatie te stimuleren. Het aantal leden is groot en blijft groeien: iedereen die binnen het Rijk werkt, affiniteit heeft met innovatie en op enig moment bij de community wil aansluiten, kan lid worden. Hoe weet je dan wie zich met welke innovatie bezighoudt? En hoe kom je met die mensen in contact? Via RIConline, dé digitale plek om als Rijk te verbinden en samen te werken aan innovatie en technologie.

Vind en verbind via RIConline

Kathleen Torrance, programmamanager bij de Rijks Innovatie Community (RIC), is al jaren actief bij de overheid en wordt regelmatig benaderd met vragen over samenwerking. Vaak blijkt dat Kathleen meerdere mensen kent die afzonderlijk van elkaar met eenzelfde innovatie bezig zijn. Samen bereik je meer en haar advies is dan ook: "Ga elkaar ontmoeten". Voorheen vroeg ze telefoonnummers of e-mailadressen op om de mensen met elkaar in contact te brengen. Het bijhouden van die gegevens en wie met welke innovatie bezig is, was dan een flinke administratieve klus. Dat bijhouden gebeurde in bijvoorbeeld een Word-document. Tegenwoordig gaat dit allemaal een stuk makkelijker via RIConline, een online platform op basis van Winkwaves Harmonics.

Tijdens de eerste gesprekken met Winkwaves werd het voor Kathleen duidelijk: "Een online platform is een centrale plek waar ik al die zaken kan organiseren. Met behulp van het platform hoef ik de informatie niet alleen bij te houden." Het platform is een plek waar communityleden elkaar kunnen vinden, en elkaar helpen vinden. Waar leden ook aan kunnen geven waar ze zich mee bezighouden. De online community nodigt leden uit om bij te dragen. Om kennis te borgen Leer van de ervaringen van de Rijks Innovatie Community Whitepaper Madeleine de Wit “Do more of what makes you happy.”op één plek, in plaats van verstopt in een e-mail met bijlages. Een e-mail die naar slechts een aantal ontvangers wordt gestuurd, omdat het niet duidelijk is wie allemaal betrokken zijn bij het betreffende onderwerp. Het advies van Kathleen is nog steeds om elkaar te ontmoeten, met het platform wordt dat nu voor iedereen makkelijker gemaakt: "Vind en verbind via RIConline.”

Verder lezen?

Download de whitepaper!

Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.