Whitepaper

Moe van al die videocalls via Zoom en Microsoft Teams?

Rene
Oprichter en CEO
01 maart 2021 ·

Deel

Word jij ook zo moe van al die videocalls via Zoom en Microsoft Teams? Het probleem is dat we onze oude manier van samen werken - vooral gebaseerd op meetings en vergaderingen - proberen op te lossen met videobellen. Dit moment kun je echter ook aangrijpen om juist anders naar samen werken te kijken! In deze whitepaper een pleidooi om samen te werken volgens de principes van Working Out Loud. Halveer het aantal calls, houd meer energie, en werk effectiever en efficiƫnter. Hoe klinkt dat?

Het is een bekende uitspraak in innovatie dat we "vooruitkijken via de achteruitkijkspiegel". Innovatie gaat altijd in twee stappen:

  1. Substitutie: we vervangen wat we altijd deden door een ander hulpmiddel, maar proberen hetzelfde te blijven doen.
  2. Transformatie: we realiseren ons dat het eigenlijk nog slimmer kan als we anders gaan kijken naar wat we doen.

Anders gezegd, corona heeft ons gedwongen om in heel korte tijd ervaring op te doen met samen werken op afstand. Met als gevolg dat we eerst de zichtbaarste vorm van samen werken op afstand zijn gaan vervangen: vergaderen. Heel Nederland - of eigenlijk: de halve wereld - kocht in sneltreinvaart licenties voor Microsoft Teams, Zoom of Webex. Gelukkig! We konden weer ongestoord verder met vergaderen en alle teammeetings. #netalsvroeger

Verder lezen?

Download de whitepaper!

Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.