Whitepaper

Praktijkonderzoek Sociaal intranet

Rene
Oprichter en CEO

Deel

Voorwoord

Zo’n tien jaar geleden deden de eerste “sociale intranetten” hun intrede. Organisaties als het Reinier de Graaf Gasthuis, Air France - KLM, Spirit en Zeelandia behoorden tot de eerste groep organisaties in Nederland die het aandurfden om over te stappen van ‘zenden’ naar ‘verbinden en versterken’. Om het intranet in te zetten om kennisdeling aan te jagen en anders samen te werken.

Winkwaves voerde in 2013 het eerste Praktijkonderzoek Sociaal Intranet uit met interessante inzichten over drijfveren voor succes en waarde. In 2018 verwerkten we de resultaten - aangevuld met 5 jaar voortschrijdende praktijkervaringen - in het veelgelezen boekje: “ROI - Return on Intranet” (dat nog altijd veel gedownload wordt op winkwaves.com ;).

Inmiddels hebben veel meer organisaties ervaringen opgedaan met sociale intranetten en zijn er naast Winkwaves ook allemaal andere aanbieders gekomen. We waren dan ook nieuwsgierig wat een nieuw onderzoek ons zou leren. Welke resultaten en inzichten nog steeds relevant zijn, en welke nieuwe inzichten er zijn af te leiden uit alle nieuwe praktijkervaringen.

Daarom voerden we begin 2022 het “Praktijkonderzoek Sociaal Intranet 2022” uit. Voor je liggen de resultaten. Als inspiratie en houvast voor iedereen die meer waarde wil creëren met zijn sociale intranet.

We willen alle respondenten van harte bedanken voor hun bijdrage en het zo open delen van hun kennis en ervaring.

Veel leesplezier gewenst!

Verder lezen?

Download de whitepaper!

Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.