Praktijkverhaal

Sociaal intranet voor GGz Eindhoven

Milou
Consultant

Deel

In de maand november was het een drukte van belang op de afdeling Communicatie bij GGz in Eindhoven. Dit was de maand dat Harmonics binnen de organisatie werd gelanceerd als hét interne communicatiemiddel. Het doel is om mensen binnen de organisatie beter met elkaar te verbinden. Uit een prijsvraag binnen de organisatie is de naam "LISA" voortgekomen, om het persoonlijke aspect van het de tool te benadrukken.

De organisatie in verbinding

Volgens Margot van Bergen, opdrachtgever en Hoofd afdeling Communicatie bij GGzE, is een groot voordeel van LISA dat mensen met elkaar in gesprek kunnen en elkaar kunnen aanvullen. Dit zal bijvoorbeeld de afdeling communicatie gaan helpen: "Voorheen kwamen aanvullende vragen bij afdeling communicatie binnen en die moest dat dan weer gaan verbinden, nu kunnen mensen rechtstreeks in gesprek met elkaar", aldus een enthousiaste Margot.

Veranderende rol van de communicatieprofessional

Ook de rol van communicatieprofessional verandert met de komst van LISA. De afdeling kan meer waarde toevoegen doordat ze meer een adviserende rol kan aannemen in plaats van te dienen als 'waakhond' van alle communicatie. Margot vertelt: "We zijn geen ‘veredelde secretaresse’ meer die hun stukjes op het net zet. We denken nu mee in ‘hoe komt iets over, hoe kan het anders, waar haal je het meeste voordeel uit’."

Niet bang zijn om oude dingen weg te doen

De aanpak van implementatie van LISA kenmerkt zich volgens Margot door de beslissing te nemen om het oude intranet dicht te zetten zodra LISA gelanceerd is. Er waren intern twijfels of deze aanpak de juiste zou zijn omdat je wellicht dingen gaat missen. Met een groep van ambassadeurs is de benodigde informatie van het oude intranet overgezet naar LISA om dit te voorkomen. Daarnaast was dit ook een mooie kans om te bedenken of het aanbod van informatie de juiste is en of het beter zou kunnen.

Landing na lancering

Nu de lancering is geweest, begint LISA te landen binnen de organisatie. Mensen zien de voordelen van wat ze met LISA kunnen doen en ook op de verschillende locaties zijn medewerkers er blij mee. Medewerkers kunnen deelnemen aan inloopsessies of een verzoek indienen voor een sessie op locatie. De communitymanager komt langs om alle ins en outs van LISA toe te lichten en uit te leggen hoe LISA voor hen kan werken. "De komst van LISA was dus echt de uitkomst van ‘een blijde verwachting’", aldus Margot.Ook interessant

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief
community branchevereniging zorg
Grenzeloos elkaar vinden via sociaal intranet OIDOSplein
sociaal intranet zorg
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.