Praktijkverhaal

Sociaal intranet voor gemeente Leidschendam-Voorburg

Milou
Consultant

Deel

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de ambitie om uit te groeien tot een regieorganisatie in een netwerksamenleving. Daarom voeren ze het nieuwe werken in en komt er een nieuw sociaal intranet. In december 2013 is gemeente LV gestart met de inrichting van het sociale intranet op basis van Harmonics. In Maart 2014 is Wij van LV onder luid applaus gelanceerd onder de medewerkers.

Met sociaal intranet naar een regieorganisatie

Voor de invoering van het Nieuwe Werken wordt er een nieuw kantoor neergezet en is er een programma gestart voor papierloos flexwerken en tijd- en plaatsonafhankelijk samenwerken. De transformatie naar een regieorganisatie vergt tevens nieuwe vormen van samenwerken. Hierin speelt het nieuwe intranet een cruciale rol. 

Michiel Gorsse, manager SCC bij de gemeente LV: "Ik hoop en verwacht dat het platform ons gaat helpen om anders samen te gaan werken, namelijk afdelingsoverstijgend, los van de formele structuren, op basis van deskundigheid en interesse, zonder hokjes, heggen en andere belemmerende grenzen".

Participatie faciliteren door te ervaren

In de beginperiode staat het stimuleren en faciliteren van de "WIJ" van LV centraal. Marianne de Jonge, bestuursadviseur bij de gemeente LV: "Op zich is het systeem makkelijk en vooral een kwestie van doen. Maar het is wel de moeite waard om te laten zien en ervaren hoe je kan samenwerken op WIJ van LV. Op deze manier zetten we er flink vaart achter; ik denk dat we het oude intranet veel eerder uitzetten dan we hadden gepland".

Onderdeel van het dagelijkse werk

Via inspiratiesessies, roadshows en enthousiaste ambassadeurs raken medewerkers vertrouwd met het sociale intranet. De boodschap hierbij is dat het sociale intranet daadwerkelijk onderdeel moet zijn van het dagelijks werk. Op deze wijze geeft gemeente LV invulling aan haar missie 'vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinding'.


Ook interessant

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief
community branchevereniging zorg
Grenzeloos elkaar vinden via sociaal intranet OIDOSplein
sociaal intranet zorg
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.