Praktijkverhaal

Sociaal intranet voor ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum

Milou
Consultant

Deel

"Een sociaal intranet met éxtra aandacht voor kennismanagement", dat was de ambitie toen ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum de implementatie van het nieuwe intranet startte op basis van social enterprise software Harmonics.

Implementatie

Samen met de kennismanager en communicatiemanager van de organisatie hebben we het intranet binnen de organisatie neergezet, genaamd 'ARQnet'. Het invullen van de rijke kennisprofielen stond centraal rondom de lancering van ARQnet. Het is voor medewerkers - en daarmee ook voor cliënten - bijvoorbeeld van belang om snel collega's te kunnen vinden die kennis hebben van bepaalde doelgroepen, zoals veteranen of vluchtelingen, zodat ze elkaar kunnen consulteren.

Van statische naar dynamisch

Naast de benodigde informatie vanuit P&O, IT, Communicatie en de Facilitaire hoek, is ook het kwaliteitshandboek op het intranet op een sociale manier ontsloten. Protocollen zijn snel terug te vinden en medewerkers kunnen vragen stellen aan de eigenaars van protocollen, waardoor deze vrij statische documenten een dynamisch karakter krijgen. Doordat iedereen binnen de organisatie kan reageren op de documenten en informatie kan verrijken, is de organisatie sneller in staat om informatie die onjuist of verouderd is, aan te passen.

Transparant delen

Met de komst van ARQnet zal de organisatie in staat zijn om op een transparante manier informatie met elkaar te delen, medewerkers met elkaar te verbinden en met elkaar informatie binnen de organisatie vanuit verschillende hoeken te verrijken, zodat er nieuwe kennis ontstaat: van statische informatie naar kennis in beweging!


Ook interessant

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief
community branchevereniging zorg
Grenzeloos elkaar vinden via sociaal intranet OIDOSplein
sociaal intranet zorg
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.