Praktijkverhaal

Sociaal intranet voor ALD Automotive

Milou
Consultant

Deel

Voor Winkwaves en partner Syndesmo stond de zomer van 2013 in het teken van de lancering van ALD Live, het sociaal intranet van ALD Automotive Nederland. Verwezenlijkt op basis van Winkwaves social enterprise software Harmonics en onderdeel van een strategietraject tussen ALD en Syndesmo waarin het permanent inbedden van "vrijheid in mobiliteit" in de organisatie centraal staat.

Efficiënt samenwerken en kennis delen

Met de ambitie om samenwerking te bevorderen, efficiënt kennis te delen en mensen vanuit hun kracht te laten werken is het platform op ludieke wijze gelanceerd. Syndesmo’s Victor Wollaert: “Bij ALD gebruikten we de zoektocht naar een verborgen prijs om medewerkers hun profiel te laten vullen, het platform te leren kennen en samen relevante organisatievraagstukken op te laten lossen door middel van samenwerken, onderhandelen en natuurlijk het ALD Live platform.”

Goed van start

Een manier om de dynamiek van het sociale intranet te vertalen in een spel en medewerkers tegelijkertijd te enthousiasmeren en op te leiden voor het platform. Een medewerker op ALD Live: "Leuk te zien dat het overgrote deel van onze collega's fanatiek aan de slag waren met het spel en dus met Live. Een leuk concept/vorm! Nu komt het er op aan dat we Live ook echt gaan 'liven'. Maar deze eerste dag belooft veel goeds!"


Ook interessant

Online community Profportaal Zorg: de kracht van het collectief
community branchevereniging zorg
Grenzeloos elkaar vinden via sociaal intranet OIDOSplein
sociaal intranet zorg
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.