Winkwaves Harmonics genomineerd voor Dutch Interactive Awards

Milou
Consultant

Deel

Voor het tweede jaar op rij is Winkwaves Harmonics genomineerd voor de Dutch Interactive Awards in de categorie intranet. Met Trefpunt - het sociaal intranet van Energiedirect.nl - maakte Winkwaves kans op de prijs voor beste intranet van 2011. En daar zijn we trots op!

Sociaal intranet voor Energiedirect.nl

Energiedirect.nl wil zich onderscheiden in de energiemarkt door goed te luisteren naar haar klanten. Een open houding naar buiten vraagt een open houding binnen de organisatie. Om in die behoefte te voorzien is Energiedirect.nl gestart met een sociaal intranet: Trefpunt. Trefpunt is gemaakt met social enterprise software Harmonics en sinds 2010 actief in gebruik. Vanaf het prille begin begeleid door een klankbordgroep van veertien medewerkers. 

Dit leidde uiteindelijk tot een feestelijke lancering binnen de gehele organisatie met een prikkelende sneakpreview video en enthousiaste ambassadeurs en leverde ook een nominatie voor de Dutch Interactive Awards op. Sindsdien is Trefpunt een drukbezocht en gebruikt platform dat faciliteert in het verbeteren van het samenwerken, het aangaan van de online dialoog, kennisdeling en het creëren van employee engagement.

Kennis delen en samenwerken via een online dialoog

Op het sociale intranet kunnen alle medewerkers met elkaar en met het management kennis delen en samenwerken, ook zij die slechts een tijdelijke aanstelling hebben of beperkt werkzaam zijn voor Energiedirect.nl. Al in de eerste week na de lancering bleek het Trefpunt effectief bij te dragen aan de gestelde doelen, en nu het gebruik verder groeit en volwassen wordt, worden de opbrengsten alleen maar duidelijker. 93% van de medewerkers heeft een profiel aangemaakt en leest mee, waarvan 23% van de medewerkers ook daadwerkelijk toevoegt en reageert op berichten.

Energiedirect.nl: "De dialoog kwam direct na lancering op gang en draagt bij aan verbetering van afdelingsoverstijgende samenwerking. We zijn beter in staat kennis met elkaar te delen en samen te werken. De openheid en transparantie binnen het bedrijf is dankzij het Trefpunt aanzienlijk gegroeid. Belangrijke stukken over ontwikkelingen en veranderingen zijn inzichtelijk voor alle medewerkers. Trefpunt verbindt ons met elkaar en met energiedirect.nl. Je treft elkaar op Trefpunt!"

Trefpunt: Nominatie Dutch Interactive Awards

Het succes van deze implementatie en adoptie door medewerkers deelden Winkwaves René Jansen en Diana van Lit (voormalig manager Communicatie, Energiedirect.nl) in een interview tien dagen na de officiële lancering. Dit succes resulteerde tevens in de nominatie voor de Dutch Interactive Awards (DIA) in de categorie intranet. Winkwaves heeft daar met Trefpunt uiteindelijk een tweede plek weten te veroveren.Ook interessant

Begin de dag goed met CuraNet
sociaal intranet zorg
Air France-KLM: social collaboration software in de kern van het werk
community commercieel
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.