Wat je als communitymanager van een antropoloog kunt leren

Suzanne
Consultant

Deel

Als communitymanager van een interne community of sociaal intranet zit je altijd tussen twee vuren. Aan de ene kant jouw collega’s en aan de andere kant het management. Maar wat nou als je die positie juist ziet als een kans? 

Inzichten vanuit de antropologie

Voor Frankwatching schreef ik samen met Guido Verboom een blog over hoe inzichten vanuit de antropologie jou als communitymanager kunnen helpen. In dit blog willen wij je laten zien hoe het perspectief van een antropoloog jou kan helpen om meer inhoud te geven aan jouw rol als communitymanager. Hoe je zowel communityleden als het management beter kunt dienen en er zelf nog meer plezier in te hebben ook. 

Communitymanagement van een interne community

We hebben ons geconcentreerd op communitymanagement van een interne community. Deze platformen worden ook wel social intranet, interne social media of digital workspaces genoemd. Om zo’n online werkplek te laten slagen, heb je een online community nodig. En hier laten we je wat methoden uit onverwachte hoek zien die jou kunnen helpen om dit op een goede manier te doen. 

Verder lezen?

Lees de hele blog Wat je als communitymanager van een antropoloog kunt leren.


Ook interessant

Begin de dag goed met CuraNet
sociaal intranet zorg
Air France-KLM: social collaboration software in de kern van het werk
community commercieel
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.