Wat doe je nou eigenlijk, als communitymanager?

Madeleine
Communicatieprofessional

Deel

Als communitymanager ben je een duizendpoot, heb je verschillende rollen. Op de vraag wat je nou eigenlijk doet, heb je dan ook tal van antwoorden. Collega Marien ging in gesprek met communitymanagers Milou van de Streek - Ambulance IJsselland - en Rob van Berkel - Xtra. Benieuwd naar hun invulling van de rol? Bekijk het filmpje:

Offline vs. Online

Welke offline kenmerken van de organisatie zie je op een sociaal platform terug? Een sociaal platform geeft vaak een weerspiegeling weer van kenmerken van de organisatie. Het platform kan helpen om zaken te doorbreken en wordt dan ook vaak ingezet als ondersteuning van verandering. Marien vroeg Milou en Rob welke kenmerken van de organisatie zij terug zien komen in het online gedrag. Wat hun antwoorden daarop zijn, zie je in dit filmpje:

Goede adoptie van sociaal intranet

Hoe zorg je voor een goede adoptie van een sociaal intranet? Een goede adoptie zorgt ervoor dat een sociaal intranet breed gedragen wordt binnen de organisatie. Wij zijn benieuwd welke leerpunten onze communitymanagers hebben verzameld om dit goed te doen. Hoe zorgen zij er voor dat het sociaal intranet niet bij een select groepje blijft, maar juist gedragen wordt door de gehele organisatie? Marien vroeg Milou en Rob ook hiernaar. Bekijk het filmpje met hun antwoorden:

Meer lezen?

Collega Elvike schreef eerder een blog over de rol van een communitymanager. Volgens haar zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de invulling van deze rol. Denk aan de soort organisatie, doel van de community, je eigen sterkte en minder sterke punten, de tijd die je eraan mag en kunt besteden. Om toch een antwoord te kunnen geven, stelde Elvike zichzelf de vraag: 'Als ik communitymanager zou zijn, hoe zou ík die rol dan invullen?' Het antwoord lees je in de blog Als ik communitymanager zou zijn, dan zou ik ...


Ook interessant

Begin de dag goed met CuraNet
sociaal intranet zorg
Air France-KLM: social collaboration software in de kern van het werk
community commercieel
Neem contact op

Neem contact op

Wil je weten wat Winkwaves Harmonics voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Bijvoorbeeld voor een goed (online) gesprek of een demo.